... Ιστοσελίδες στα "μέτρα" σας.

Ποιος τύπος ιστοσελίδας ταιριάζει στην επιχείρησή σας;

α. Η πιο απλή μορφή που μπορεί να υπάρχει μια ιστοσελίδα είναι το “one page”, μια απλή σελίδα με μια περιγραφή της επιχείρησης , κάποιες φωτογραφίες και τα στοιχεία επικοινωνίας. Η χρήση μια τέτοια ιστοσελίδας είναι να λειτουργεί σαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο το οποίο μπορούμε να διαφημίσουμε σε μια επαγγελματική κάρτα ή από στόμα σε στόμα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες σε πελάτες που ενδιαφέρονται. Μια άλλη χρήση και πολύ σημαντική είναι όταν διαφημίζουμε την επιχείρηση μας σε μια άλλη σχετική ιστοσελίδα να μπορούμε να παρέχουμε έναν σύνδεσμο (link) στην σελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες.

β. Πλήρη περιγραφή επιχείρησης, ο τύπος αυτός απευθύνετε σε όσους θέλουν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας δημιουργώντας ένα καλό περιεχόμενο κειμένου το οποίο να αναγνωρίζετε από της μηχανές αναζήτησης σαν χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς που αναζητούν σχετικές πληροφορίες. Και εκτός από αυτό, επειδή το περιεχόμενο εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης, μια ολοκληρωμένη παρουσίαση αυξάνει τις πιθανότητες του επισκέπτη να μετατραπεί σε πραγματικό πελάτη. Αυτόν τον τύπο συνήθως τον προτιμούν τα ξενοδοχεία και γενικά οι τουριστικές μονάδες, το πιο πιθανό είναι να κάνει και για την επιχείρηση σας.

γ. Ολοκληρωμένη παροχή και παρουσίαση υπηρεσιών και προϊόντων, αυτός ο τύπος απευθύνετε σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), μεσιτικά, τουριστικά γραφεία και κάποιες προχωρημένες υπηρεσίες ιστοσελίδων. Το μέγεθος μιας τέτοιας ιστοσελίδας είναι αρκετά μεγάλο καθώς παρέχει στους επισκέπτες αρκετές επιλογές λειτουργιών και προτιμήσεων. Λόγω του μεγάλου κόστους, πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από την επιχείρηση και να γίνει κατανοητό ότι η συνεχής επένδυση στην αναβάθμιση και την διαφήμιση είναι κρίσιμη για την ανοδική πορεία της, διαφορετικά το αρχικό κόστος για την κατασκευή θα πάει χαμένο.

δ. (Custom Websites). σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η ανάγκη σε μια ιστοσελίδα να εξειδικεύεται σε λειτουργίες οι οποίες να αντανακλούν κάποιες ειδικές απαιτήσεις. Αυτό το είδος των ιστοσελίδων απαιτεί πολύ δουλειά από τον κατασκευαστή και ίσως να μην μπορούν να το αναλάβουν λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι στο εργατικό δυναμικό ή και για άλλους λόγους συμφερόντων της επιχείρησης. Το κόστος για μια τέτοια ιστοσελίδα ξεκινάει πολύ ψηλά, και συνεχίζει να ανεβαίνει διότι η τεχνική υποστήριξη και η συντήρηση είναι πλήρως απαραίτητη.