... Ιστοσελίδες στα "μέτρα" σας.

Γιατί οι ιστοσελίδες κοστίζουν τόσο;

Εξαρτάται από το λόγο για τον οποίο την φτιάχνετε. Να μερικά θέματα που πρέπει να λαμβάνετε υπ' όψιν σας :

  • Online Marketing Strategy: Μην υποθέτετε ό,τι με την κατασκευή και μόνο θα έρθουν και τα έσοδα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές marketing που ταιριάζουν στο δικό σας "μηχανισμό".
  • Branding/logo: Έχετε τη δική σας διαφημιστική "γραμμή", το δικό σας λογότυπο? Το δικό σας εικαστικό χαρακτήρα?
  • Interface Design: Πόσος χρόνος και πόσες διορθώσεις θα χρειαστούν για να δείτε αποτυπωμένο στην ιστοσελίδα σας το χαρακτήρα της επιχείρησής σας.
  • Λειτουργίες και Επιπρόσθετα: Πρόκειται για το ουσιώδες κομμάτι της κατασκευής. Τι επιπρόσθετα επιθυμείτε να έχει η ιστοσελίδα σας και τι λειτουργίες χρειάζεται ;

  • Φιλοξενία: Μικρό κόστος σχετικά αλλά απαραίτητο. Τι δυνατότητες προσφέρει η εταιρία φιλοξενίας όσον αφορά στα αντίγραφα ασφαλείας, την ταχύτητα, τον επιτρεπτό όγκο δεδομένων και άλλα ;
  • Testing: Όσο πιο πολύπλοκο είναι το site, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για testing. Επίσης μην ξεχνάμε ό,τι τα προγράμματα πλοήγησης (Chrome,Mozilla,IE,Opera,Safari) παρουσιάζουν διαφορές στο πως "διαβάζουν" τον κώδικα στα αρχεία της ιστοσελίδας.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται πλέον συνηθισμένα και αυτονόητα, αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολα στην κατασκευή. Υπάρχουν οι έτοιμες βάσεις στις πλατφόρμες (CMS) αλλά απαιτείται πολύ παραμετροποίηση και εξατομίκευση, επομένως πολύς χρόνος.

Συνοπτικά :

Περισσότερες απαιτήσεις = Περισσότερη πολυπλοκότητα = Υψηλότερο κόστος.